KAD MENULIS WOW

Product Code: kad menulis wow

Availability: 100

Price: RM34.00
Qty:

✅13 KEPING KAD MENULIS BERGAMBAR
-bercetak depan belakang
-huruf a-z
-dengan dot2, arrow dan nombor untuk menulis step-by-step
-boleh juga dijadikan flashcard

 

✅6 BEKAS CLAY BERWARNA-WARNI
-aktiviti membentuk huruf menggunakan clay
-merangsang kemahiran motor

✅1 WHITE BOARD MARKER PEN
-untuk menulis di atas permukaan kad
-boleh tulis dan padam
-boleh digunakan berulang-kali

 

=========================================================================

 

Ada ANAK-ANAK kecil di rumah?
Jom baca sharing yang bermanfaat ni.????

Jangan biarkan POTENSI anak-anak anda terbatas! Ajarkan kepada mereka sebanyak mungkin SKIL yang mereka perlukan. Anda mungkin tidak pernah terlintas bahawa anak anda sebenarnya sangat BIJAK! Mereka cuma perlu dilatih dan dibimbing seawal yang mungkin.????

Tahukah anda bahawa ANAK-ANAK yang sedang belajar MEMBACA akan lebih CEPAT menguasai kemahiran tersebut jika mereka diajar MENULIS pada masa yang sama!????

Kepada IBUBAPA yang mempunyai ANAK yand ingin BELAJAR MENULIS DENGAN SERONOK, kami kongsikan kisah-kisah inspirasi di bawah:

????????????
KEGEMBIRAAN PUAN NUR HAIDAR

Alhamdulillah... Kad ni mmg best... Sblm ni guna buku dot2 menulis anak boring... Dia akan tulis start dr bawah... Bila ada tulisan dot2 with numbers ni dia akan tulis sambil kira!
????????????

????????????
KESYUKURAN PUAN FARAH

Alhamdulillah. Seronok ibu tengok anak khusyuk menulis. Anak pun seronok diberi peluang pegang marker dan pegang Super Light Clay yang lembut dan ringan.

Memang anak akan lari-lari lepas tulis. Tidak mengapa. Sudah masuk dalam memory indah anak bestnya menulis di atas Kad Menulis, Kit Seronok Membaca ni.

Otak anak menyimpan dan merakam gambaran huruf yang ditulis tadi. In Shaa Allah bila tiba masa yang terbaik dengan izin Allah, anak akan sebut semula kepada kita. Anak ingat aktiviti seronok belajar bersama ibu. 

Lepas tu anak sentiasa bercerita kepada kawan kawan.. Ooo... Hari tu kita pun belajar menulis dengan ibu kite. Tulis dan buat huruf dengan clay. Seronok sangat belajar ngan ibu kite. 

Apa perasan ibu masa anak mengucapkan kata kata di atas kepada kawannya? 

Rasa macam nak terbangggggg... Alhamdulillah... syukur... ????????????

===============================
????PENTING KE NAK AJAR ANAK BELAJAR MENULIS?
===============================
Sudah tentu! Kemahiran menulis anak-anak akan:

1. Mempengaruhi gred peperiksaan anak anda!
Tulisan yang cantik dan kemas sangat mempengaruhi emosi guru-guru dan pemeriksa yang menanda kertas peperiksaan anak anda. Bagaimana guru-guru hendak membaca jawapan dengan tulisan yang tidak dapat difahami?

2. Mengurangkan bebanan kognitif (melibatkan aktiviti intlektual).
Anak yang telah mahir dengan skil-skil asas tidak akan terbeban untuk melakukan skil-skil yang lebih tinggi tahapnya. 

3. Meningkatkan keyakinan diri anak-anak.
Anak-anak yang mempunyai tahap kemahiran yang rendah akan cepat berputus asa, kurang motivasi, dan kurang keyakinan diri. 

4. Meningkatkan perkembangan minda.
Kanak-kanak yang lambat menulis merasakan susah untuk mereka menulis dan mengeluarkan idea-idea mereka di kertas. 

5. Melancarkan kelangsungan menulis di peringkat lebih tinggi
Perkembangan kemahiran menulis adalah salah satu turutan dalam proses yang bermula sebelum persekolahan.

????Jadi, kami akan membantu anda untuk menyediakan aktiviti MENULIS yang SERONOK untuk anak-anak anda!

=============
KANDUNGAN :
=============
✅13 KEPING KAD MENULIS BERGAMBAR
-bercetak depan belakang
-huruf a-z
-dengan dot2, arrow dan nombor untuk menulis step-by-step
-boleh juga dijadikan flashcard

✅6 BEKAS CLAY BERWARNA-WARNI
-aktiviti membentuk huruf menggunakan clay
-merangsang kemahiran motor

✅1 WHITE BOARD MARKER PEN
-untuk menulis di atas permukaan kad
-boleh tulis dan padam
-boleh digunakan berulang-kali

Semua ini tersangatlah bernilai tau !!!

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad           Good