Pakej Seronok Mengaji Al-Furqan

Product Code: Pakej Seronok Mengaji Al-Furqan

Availability: 50

Price: RM70.00
Qty:


 

 

Nak Ajar Anak Baca Quran? Gunakan Pakej Seronok Mengaji Al-Furqan

 

 

Adik Naufal umur 2 tahun dah kenal alif ba ta! 

Tahniah kepada Puan Nordila Bt Ahmad. Iman Naufal Hakeem B. Herman yang berusia 2 tahun 2 bulan boleh mengenal huruf-huruf hijaiyah dengan mudah menggunakan kad imbas Al-Furqan.

 

Jom tengok video adik Iman Naufal Hakeem B. Herman 

http://youtu.be/qiG46tZgl_8

 

Lagi..Apa kata pengguna Set Buku Al-Furqan?

 

"Saya dah pun terima set al-Furqan dan dah mula ajar anak saya mengaji (umo 2 tahun). Alhamdulillah dia memang minat sangat sampaikan asik dok usung buku 1 dan kupiah dia ke sana ke mari dan mintak saya atau ayahnya ajarkan dia mengaji, alhamdulillah... Cuma yang kelakar tu, masa mula-mula ajar tu, saya ikut sebutan dalam buku tu (huruf ba) tapi dia p bantai baca Yaasin pulak sebab selama ni dia dok dengar saya mengaji macam tu. Tapi adik dia yang umo 11 bulan pulak yang pandai ikut.

~Puan Afrohah - Cheras, Selangor~

"asalamualaikum...., alhamdulilah...jas dah terima set furqan tu....balik je dari keje...terus tunjuk kat anak dara jas (5thn)...jas ajar muka surat 1-4 je....pas tu jas kata ok...simpan dulu esok lak... dia kata x mau...kakak nak baca lagi.....jas kata kakak baca ler dulu...mama nak rebus botol susu jap.....dari dapur jas dok dengar dia baca......lancarnya.... pas tu jas pi le jenguk...dan suruh dia ulang balik...... dia baca dari muka surat 1-20.....dengan lancar sekali.......x payah jas tegur bacaan dia tu.......allah je yg tahu...hati jas masa tu......dan anak jas tgur...nape mama mcm org nak nanggis je...... jas happy sgt2 dengan kemampuan anak jas tu.......ALHAMDULILAH...."

~Puan Jasliza - Sg. Petani, Kedah~

 

"Saje nak bagi tau.. anak saya sejak guna set Al-Furqan tu dia dah boleh baca dalam tulisan jawi.. Minggu lepas cikgu sekolah dia bagi tau saya .. terkejut le jugak..sebab kat rumah takde pun buku jawi.. rupanye dia belajar dari buku Al-Furqan.. baca Muqaddam pun dah pandai.. walau pun sebenarnya dia tak sampai lagi ke tahap baca Muqaddam.. Alhamdulillahhh.."

~Puan Zarina - Kajang, Selangor~

 

PAKEJ SERONOK MENGAJI ALFURQAN ini mengandungi 4 buah buku untuk ibubapa mengajar anak mengaji, 1 VCD Panduan mengajar untuk ibubapa dan guru, kad imbas yang mengadungi 48 keping kad yang sesuai dengan isi kandungan buku, VCD lagu nasyid untuk anak anak seronok belajar, Buku Mewarna untuk anak anak lebih cepat belajar mengenal huruf alif ba ta...memang best sebab ada buku, vcd untuk mak ayah, vcd untuk anak, buku mewarna, kad imbas sebagai alat bantu megajar  !!!

 

PAKEJ SERONOK MENGAJI ALFURQAN ini mengandungi :

 

1.Set Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan
-set ini terdiri daripada 1 VCD Panduan mengajar untuk ibubapa dan guru serta 4 buah buku untuk ibubapa mengajar anak-anak.
-pastikan ibubapa menoton dulu VCD panduan mengajar untuk lebih mudah mengajar anak-anak kemudian barulah dimulai dengan Buku 1, teruskan dengan buku 2, 3, 4 setelah tamat Buku 1

 

2.Buku Mewarna & VCD Lagu-Lagu Al-Furqan
-Pasangkan VCD Al-Furqan dulu untuk anak-anak anda. Anak-anak akan belajar mengenal bunyi-bunyi huruf sambil menyanyi
-manakala Buku mewarna boleh digunakan sebagai salah satu aktiviti bersama anak-anak
-Buku ini turut mengandungi latihan menulis huruf alif ba ta sampai ya yang membantu anak anak lebih cepat mengecam huruf huruf dalam Al-Quran

 

3.Kad Imbas Al-Furqan
-kad yg membantu anak-anak anda lebih faham dan ingat pelajaran yg ada dalam set buku alfurqan.Huruf yg besar pada akd imbasan ini membantu anak lebih mudah dan faham set buku yg mereka gunakan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad           Good